Kisütöttük, hogy mit nézzünk

Tortát a képedbe

Disznók 2018/2019

2018. december 31. - Jumbóka

Szilveszterkor minden a disznólkodásról szól. Bár a konkrét disznóvágást ritkán időzítik erre a napra, ilyenkor gyakorlatilag mindenféle gondolattársítás megengedett, ami a röfögő jószágokkal összefüggésben a fejünkbe jut. Ennek legenyhébb fokozata, ha a gyerek leeszi magát, és ezt egy „úgy eszel, mint egy malac” félmondattal lerendezzük. Ha apa (vagy anya) alkohol töltöttségi foka hamarabb éri el azt az állapotot, ami „kívánatos” lenne, akkor őt már gyorsan le-„részeg disznózzuk”. A legnépszerűbb persze a szerencsemalac, róla legalább mindenki szeretettel beszél.

nikolmalac_2.JPG

Tovább

A tél szállítómunkásai

Egy új blognak még nincsenek nagy hagyományai, ezért nyugodtan lehet szakítani velük. Igaz, nem távolodok el a sütőipartól, csak egy kicsit másfajta végterméket mutatok be. Nem kell ezen különösebben meglepődni, hiszen egy különleges időszak közeleg. Na, nem mintha a szent ünnepen nem lehetne tortát enni, de ez igazából a mézes töltetű sütemények, például a puszedlik ünnepe.

renszarvas.jpg

Tovább

Dr. Torta

Igazából azok is most szembesülnek azzal, hogy miképpen áll össze ez az új blog, akik már olvasták a kissé hosszúra nyújtott bevezetőt. Mert a puding próbája akkor is az evés, ha az éppen tortába van ágyazva. Mindenekelőtt egy friss élmény, hiszen az írássorozattól függetlenül a péntek estét is sikerült torták között tölteni.

jakabszallas20181207_1.JPG

Tovább

Tortát a képedbe – bevezető

Születésnapomra. Ne ijedjen meg senki, ekkora fordulat nem történt a blogon, hogy József Attilát fogok idézni. De ha ő megengedte, hogy egy verssel lepje meg magát a szülinapjára, én is hagy ünnepeljem meg szerénységemet egy írással, na meg egy TORTÁVAL! De, hogy lássátok, nem vagyok akkora egoista, mint amekkora néha látszik, nem a saját szülinapomat ünneplem, hanem a blogjaimét. (Na jó, ezekben is magamat látom.) Egy blog persze nem adhat tortát az olvasónak, hiszen a képernyő nyalogatása nem egy XXI. századi feladvány. Báááár a virtuális világ fejlődésével ehhez is egyre közelebb kerülünk. Az eddigi posztjaimban keveredtek a műfajok, a stílusok, de hasonlóságokra csak a címkékben rejtőző kulcsszavak utaltak. De most itt az igazi változás, egy önálló tortablog! Ízelítőül egy szeletke.

tortaszelet.jpg

Tovább